Predstavljanje

Mirko Hrkač svjedoči na 1. Mladifestu u Hrvatskoj

Mirko Hrkač u petoj godini života obolio je od dijabetesa, a 2001. godine u 29. godini života kao posljedica dijabetesa ostao je bez vida. Hrabro je prihvatio novi način života, oslanjajući se na Blaženu Djevicu Mariju i crpeći snagu moleći Gospinu krunicu.  

Nakon jednog hodočašća u Međugorje dobio je poticaj da pomogne ljudima koji su u situaciji kao on. Pitao se, ali Bože kako, što učiniti. Nakon nekog vremena dobio je poticaj upisati Teološki fakultet. Na završetku teološkog studija,  pri pisanju diplomske radnje koja je bilo o Blaženoj Djevici Mariji, čitao je Gospine poruke iz Međugorja. U jednoj od poruka Gospa poziva da čitamo Bibliju.

Poruka, 18. listopad 1984.

Draga djeco! Danas vas pozivam da u svojim kućama svaki dan čitate Bibliju. I neka bude na vidljivom mjestu, da vas uvijek potiče da je čitate i da molite. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!”

U njemu se rodila  želja da omogući i slijepim ljudima da mogu kao svi ostali slušati i tražiti pojedine dijelove koje žele slušati iz Biblije. Bog je uslišio njegove molitve i okružio ga divnim ljudima koji su mu pomogli u projektu nastanka Zvučne Biblije. Zvučna Biblija je bila namijenjena prvenstveno slijepima, ali se pojavio  interes i onih koji nisu slijepi i željeli su imati zvučnu bibliju. Zvučna Biblija je objavljena i sav prihod od njezine prodaje ide u Zakladu “Čujem, vjerujem, vidim”  sa svrhom omogućiti pristup literaturi slijepim osobama i pomoći mladima s invaliditetom u njihovom školovanju i edukaciji.

Osim na hrvatskom, zvučna Biblija u svijetu postoji još samo na engleskom i španjolskom jeziku. Uz zvučnu Bibliju do sada je snimljeno oko 400 zvučnih knjiga duhovne literature i oko 300 knjiga je digitalizirano.

Svjedočanstvo Mirka Hrkača utemeljitelja i voditelja zaklade “Čujem, vjerujem, vidim” kako gledati srcem i što sve radi kako bi pomogao osobama s invaliditetom poslušajte na 1.Maldifestu u Hrvatskoj u subotu 22.lipnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *