Nekategorizirano

Tumačenje logotipa 1.Mladifesta u Hrvatskoj

Po prvi puta održava se Mladifest i u Hrvatskoj i to u Viduševcu u Sisačkoj biskupiji.

Stoga vam predstavljamo i vizualni identitet ovog festivala.

Simbolika logotipa izražava duboku i stamenu vjernost domovini i Crkvi. Slovo M koje prvo uočavamo označuje Mariju najvjerniju odvjetnicu Hrvata, Majku našega Spasitelja Isusa Krista. Isto tako slovo M označuje i Međugorje najveću ispovjedaonicu svijeta. Slovo M označuje i Mladifest – susret mladih iz čitavog svijeta.

U sredini prepoznajemo križ na kojem nas je Krist otkupio od grijeha smrti i đavla. U nastavku pokazuje se slovo H koje označuje Hrvatsku. Šahovnica naslonjena na križ govori o ljubavi prema domovini bez koje nema ljubavi prema Bogu.

Upravo to sve ova polukružnima potvrđuje jer ona ili počinje ili završava s pet glatkih kamenova kojima je David pobijedio Golijata i po kojima mi pobjeđujemo trostrukog neprijatelja (svijet, tijelo, đavao).
Ti kamenovi opetovani je podsjetnik na pet kamenova koja nam je Gospa dala u Međugorju koji su jamstvo naše pobijede budemo li se pravilno s njima služili.

Tumačenje: Vlado Sučec – predsjednik komicija Marijine legije “Gospa Snježna” Petrinja i inicijator 1.Mladifesta u Hrvatskoj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *