Predstavljanje

Fra Stjepan Brčina dolazi na 2. Mladifest u Hrvatskoj

Saznajte tko je Fra Stjepan Brčina franjevac konventualac koji nam dolazi na 2. Mladifest Hrvatska, u Petrinju gdje će u petak imati katehezu u 17:30h.

Fra Stjepan Brčina rođen je 14. veljače 1981. godine kao najmlađi od devetero djece u Drijenči u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Nakon završetka srednje škole i odsluženja vojnog roka 2003. godine otišao je živjeti u Hrvatsku, u Pulu (Istra). Kao mladić bio je veoma aktivan u crkvi. Bio je ministrant, član župnog pastoralnog vijeća … sve što se je moglo biti kao vjernik laik. U Puli je upoznao druge mlade ljude, te zajedno s mladima osnovao školu nove evangelizacije. Vodili su različite duhovne vježbe, tečajeve koji su trajali po tri dana, rad s krizmanicima, različitim animacijama u župama …

Tada se rodio njegov duhovni poziv. U Puli je upoznao franjevce konventualce. Godine 2006. ušao je u samostan ovoga reda. Novicijat je započeo 2007. godine na Cresu, a prve redovničke zavjete je položio 7. rujna 2008. godine. Poslije novicijata studirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu (KBF) u Zagrebu, gdje je završio dvije godine filozofije. Nakon toga je poslan u Rim na završetak studija. Doživotne (vječne) zavjete položio je na blagdan Sv. Franje Asiškoga, 4. listopada 2011. godine. Za đakona ga je zaredio kardinal Josip Bozanić u Zagrebačkoj katedrali 25. listopada 2014. godine. Studirao je u za odgojitelja te franjevačku duhovnost. Puno se je bavio evangelizacijom još od prije. U Rimu je zajedno s drugim studentima osnovao evangelizacijsku zajednicu Sveglia Francescana (Franjevačka budilica), koja je nastala baš na poticaj papinih riječi, za redovnike da iziđu i svjedoče na ulice. U godini posvećenog života za svećenika ga je zaredio papa Franjo u Bazilici Svetog Petra u Vatikanu 26. travnja 2015.

Danas je u samostanu Svetoga Duha u Zagrebu, prov. povjerenik za promociju zvanja. U crkve svetoga Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu pokrenuo je Duhovno duhovite večeri za mlade četvrtkom. Pokrenuo je uličnu evangelizaciju u Hrvatskoj te je osnovao Evangelizacijsku zajednicu – Maksimilijan Kolbe. Donosi Isusa na periferije društva. S mladima je organizirao ,,Antunovski hod mladih” Zagrebom i evangelizaciji na Trgu bana Jelačića želeći približiti svetog Antuna Padovanskog mladima te posvjedočiti iskustvo i radost naše vjere. Uz to još hodočasti u Međugorje i priča viceve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *