Nekategorizirano

Koncertom Alana Hržice zaključen drugi dan 2.Mladifesta Hrvatska

Drugi dan 2.Mladifesta Hrvatska nastavljen je bogatim programom. Svjedočio je predstavnik Katoličke malonogometne lige, suradnik Kursilja i Salezijanske mladeži iz Zagreba Hrvoje Brčić.

Uvodnu molitvu vodio je vlč.Ivan Grbešić
Hrvoje Brčić svjedočio na 2.Mladifestu Hrvatska

Potom je svjedočila Željka Markić iz U ime obitelji.

Dirljivo je svjedočanstvo bilo Željke Markić

Katehezu, sv.misu i klanjanje vodio je p.Ike Mandurić.

pater Ike Mandurić držao katehezu, vodio sv.misu i klanjanje

„Prošle godine me se dojmio Mladifest u Viduševcu. Kad me je zvao velečasni Marijan nisam uopće dvojio bih li pristao ili ne bi. Bilo je samo pitanje hoće li biti moguće. Uistinu mi je drago. Kad sam prošli put bio ovdje bilo mi je ganutljivo i lijepo i tako mi je sada.“, rekao nam je pater Ike.

U večernjim satima je u gradskom paviljonu održan koncert Alana Hržice i Vanesse Mioč.

„Mislim da je u ovom izazovnom vremenu korone i svega jako bitno da se događaju koncerti koji uzdižu naš duh i gdje nam dolazi jedna snaga od Boga da ne zapadnemo u nekakvu tjeskobu i malodušje.“, rekao je Hržica.

U koncert uveo b.Vlado Sučec
Okupljene je pozdravio Petrinjac vlč.Marijan Štingl, sada župnik u Voloderu

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović je uoči koncerta rekao:

“Drago mi je da sam u prilici biti ovdje večeras, s ovim mladim ljudima. Petrinja je domačin ovih trodnevnih susreta mladih okrenutih duhovnosti . Okupljeni mladi ljudi pokazuju svoje zajedništvo, vjeru i ljubav , kroz molitvu i svjedočanstva krščanskog života, uz pjesmu i ples. Večeras smo u prilici u stoljetnom petrinjskom parku prisustvovati koncertu Alana Hržice, predvodnika duhovne glazbe u Hrvatskoj.

Vjerujem da će upravo kroz ovo zajedništvo učvrstiti svoju vjeru, podijeliti svoja iskustva i iz Petrinje otići puni dobrih dojmova, prijateljstva i snage da kroz život idu osnaženi vjerom i molitvom.”

Na koncertu je bio gradonačelnik Darinko Dumbović sa suprugom

U nedjelju se Mladifest nastavlja klanjanjem. Potom svjedoči Petrinjac Sanjin Jurić o tome kako je izabrao svećeništvo kao svoj životni poziv. Potom ćemo čuti svjedočanstvo bračnog para Glavaš o radosti i ljepoti bračnog poziva. Katehezu i sv.misu će održati biskup Vlado Košić. Program Mladifesta se može pratiti uživo putem live streama na Facebook profilu Mladifest Hrvatska.

2 thoughts on “Koncertom Alana Hržice zaključen drugi dan 2.Mladifesta Hrvatska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *