Nekategorizirano

U potresom razrušenoj Petrinji održava se 3.Mladifest Hrvatska

U petak 27.kolovoza, u potresom razrušenoj Petrinji, otvoren je 3.Mladifest Hrvatska s geslom „A ti stani sada da ti objavim riječ Božju“. Hrvatski Mladifest je i ove godine u organizaciji Marijine legije i Sisačke biskupije. Tijekom trodnevnog programa sudionici imaju priliku slušati kateheze, svjedočanstva, slaviti svetu misu, ispovijediti se, i u konačnici, produbiti svoju vjeru.

Sudionike pozdravlja Vlado Sučec

Uvodne pozdravne riječi uputio je predsjednik Komicija Gospa Snježna Marijine legije Vlado Sučec te povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije Marijan Štingl.

Novi povjerenik za mlade Sisačke biskupije Marijan Štingl

Uslijedio je zaziv Duha svetoga kojeg je držao velečasni Hrvoje Zovko. Na 3.Mladifestu Hrvatska prva je svjedočila obitelj Špar iz Splita.

Svjedonačstvo bračnog para Špar iz Splita

Potom je uslijedilo svjedočanstvo vlč.Cirila Ćuša. Velečasni Ciril često svjedoči o temi oprosta. U Petrinji je također posvjedočio o toj temi govoreći o tome na koji je način uz Božju pomoć oprostio ocu te od oca zamolio oprost.

Ciril Ćuš

U godini smo sv.Josipa, a o Marijinom zaručniku je govorio rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta sv.Josipa vlč.Antun Sente koji je predvodio i krunicu sv.Josipu.

Velečasni Antun Sente

Sveto misno slavlje je uz koncelebraciju sedam svećenika predvodio kapelan iz Međugorja pater Zvonimir Pavičić.

Misno slavlje predvodio kapelan iz Međugorja Zvonimir Pavičić

U svojoj se propovijedi osvrnuo na geslo susreta te rekao kako je Božja riječ ta koja iziskuje da se s njom svaki dan družimo, da je svaki dan razmatramo. Evanđelje danas pred vjernike stavlja tekst o mudrim i ludim djevicama.

U jednom od tumačenja teksta stoji da su dobra djela zapravo ulje mudrih djevica iz prispodobe: „Ako ja činim dobra djela, ja to dobro djelo ne mogu pripisati drugome. Ja mogu moliti, razmatrati sv.Pismo, mogu živjeti po Božjoj riječi, čuvati zapovjedi, ali ne mogu to svoje dati tebi. To se ne može dijeliti, to svako gradi za sebe. Ja sada ovdje mogu propovijedati i može vam se svidjeti propovijed, ali ako vi iz euharistije ne uzmete Božju riječ i ono što vam sada propovijedam, ako to ne uzmete i ne ugradite u svoj život, ne počnete tako djelovati, onda vam ovaj susret i euharistijsko slavlje neće puno koristiti.“

Prvi dan trećeg hrvatskog Mladifesta je završio molitvom križnog puta. Osmišljen je na način da se drveni križ sačinjen od greda kuća oštećenih u potresu pronosio postajama koje su bile ispred ruševina u samom centru grada. Tekst za postaje napisali su članovi Marijine legije progovorivši o svom iskustvu razornog potresa 29.12.2020. Molitveni dojam pojačale su svijeće koje su imali vjernici.

U subotu 28.kolovoza 3.Mladifest Hrvatska se nastavlja svjedočanstvom vlč.Rafaela Mlinara.  Misno slavlje predvodit će biskup Vlado Košić koji će potom održati katehezu. Uslijedit će koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti Alan Hržica i Vanessa Mioč. Program se može izravno pratiti putem Facebook i Youtube profila Mladifest Hrvatska te također putem televizije Maria vision.

One thought on “U potresom razrušenoj Petrinji održava se 3.Mladifest Hrvatska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *