Nekategorizirano

3.Mladifest Hrvatska završen euharistijskim klanjanjem i pjesmom

Posljednji dan 3.Mladifesta Hrvatska počeo je molitvom krunice u 12:19h, točno osam mjeseci nakon razornog potresa. Molitvu je predvodio trajni đakon Vjekoslav Uvalić koji je nakon molitve krunice rekao nekoliko poticajnih riječi:
“Kako se kao vjernik odnositi prema pandemiji i potresu koji su polučili daleke posljedice kako za obitelj, tako i za crkvu i društvo? Vi Mladifestom želite poslati poruku nade da Bog trajno nudi zaštitu i spasenje.“

Molitvu krunice predvodio trajni đakon Vjekoslav Uvalić

Program je nastavljen projekcijom scenskog prikaza Pasije koju članovi Marijine legije izvode svake godine uoči Uskrsa.

“Riječ pobjedi smrt” naziv je kratke predstave koju su izveli članovi Nazaretske skupine Marijine legije na početku popodnevnog dijela programa. Dobili su velik pljesak u prepunoj crkvi.

Zbor nazaretske skupine nastupio prije predstave
Riječ pobjedi smrt naziv je kratke predstave koju su izveli mali Nazarećani

Uslijedilo je svjedočanstvo pjevačice Ivhanne Gil iz S.A.D.a. Govorila je o svom iskustvu života u vjeri i putu od tradicionalne vjere koju je primila u obitelji do vjere u živoga Boga koji je svakodnevno prisutan.

Ivhanna Gil prvo svjedočila potom i zapjevala duhovne pjesme

Potom je svjedočio izbornik ženske nogometne reprezentacije Mato Prskalo.

Izbornik ženske nogometne reprezentacije Mato Prskalo

Katehezu je održao montfortanac pater Mihovil Filipović koja je vjerujem bila poticajna mnogima.

Pater Mihovil FIlipović

Uslijedila je molitva krunice. Misno slavlje je predvodiò pater Ike Mandurić koji je potom vodio i euharistijsko klanjanje.

Misno slavlje i euharistijsko klanjanje predvodio pater Ike Mandurić

Svim sudionicima su se zahvalili povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije Marijan Štingl te predsjednik Komicija Gospa Snježna Petrinja b.Vlado Sučec.

3.Mladifest Hrvatska je završio pjesmom koju su oduševljeno plesom i pljeskom pratili svi oni koji su se odazvali na ovaj susret.

Kao zanimljivost 3.Mladifesta Hrvatska izdvojit ćemo kako je program sva tri dana uživo pratila i prenosila putem interneta i satelita televizija Maria Vision.

Snimku programa 3.Mladifesta Hrvatska možete ponovno gledati na Youtube kanalu Mladifest Hrvatska. Sljedećih dana i tjedana ćemo objavljivati opsežan video i fotomaterijal koji će se moći pogledati na www.mladifesthrvatska.marijinalegijapetrinja.com te na profilu Mladifesta Hrvatska na Facebooku i Instagramu.

Tekst i foto: b.Marin Fran

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *