Nekategorizirano

Počeo četvrti hrvatski Mladifest. Na koncertu „Ljiljana“ se orila pjesma do nebesa

U petak 17.lipnja počeo je četvrti hrvatski Mladifest koji se održava u Voloderu do 19.lipnja. Predsjednik komicija Gospa Snježna Petrinja Vlado Sučec je uveo susret te predao riječ kancelaru Sisačke biskupije Janku Luliću koji je držao razmatranje. Potom su uslijedila svjedočanstva. Svjedočili televizijski urednik Marin Periš jedan od pokretača Božanstvene komedije te Marijeta Martić koja koristi društvene mreže u sklopu projekta Chance for walk kako bi širila Radosnu vijest.

Vlado Sučec uvodi u Mladifest

Katehezu je održao mladi fra Goran Azinović iz Međugorja. U njoj je progovorio o važnosti samog Međugorja za crkvu, o međugorskim događanjima te činjenici da je ono opstalo i privlači brojne hodočasnike. Najteže je bilo za vrijeme komunizma kada su komunističke vlasti pokušale na sve moguće načine ugušiti ono što se tu događa. No, to nije uspjelo. Naprotiv, Međugorje raste sve do danas.

Marin Periš

Molitvu krunice je predvodio velečasni Vladimir Hren iz Kutine.

Misno slavlje kao krunu prvog dana Mladifesta je predvodio sisački biskup Vlado Košić. U svojoj je propovijedi tumačio misna čitanja u kojima nas Isus poziva da ne zgrćemo sebi blago na zemlji već da zgrćemo blago na nebu. Biskup je povezao čitanja s riječima sv.Antuna koji je bio jednostavan svetac, blizak ljudima, nježno je doticao svako srce.

Marijeta Martić

„Njega se nitko nije bojao. Svi koji su ga mogli susresti u njemu su doživljavali prijatelja. On je znao reći i pitati ljude: Gdje je tvoje blago? Pa evo, što je tebi najvrjednije?“, pitao je biskup te nastavio: “Na čemu temeljiš svoju budućnost? Čemu se nadaš kad skupljaš ovu ili onu vrstu imanja, posjeda ili blaga? Najveće blago koje možemo steći na ovom svijetu je dragi Bog. Sva druga blaga nisu ništa u usporedbi s tim blagom da je čovjek Bogu odan.“

fra Goran Azinović

Prvi dan Mladifesta je zaključen četvrtim koncertom duhovne glazbe „Ljiljani – Pjesma za nebesa.

Misno slavlje prvog dana četvrtog hrvatskog Mladifesta služio biskup Vlado Košić

Na ovom već tradicionalnom koncertu, koji je ove godine održan u sklopu Mladifesta, nastupili su Ivana Husar Mlinac,  Stjepan Lach – Marina Matošević, Katarina i Martin Kutnar, domaći band Afterlife te slikarica Eva Vukina. Bila je to zaista posebna večera za pamćenje. Koncert je vodio duhoviti Marin Periš, a publika je bila dirnuta. Slikarica Eva Vukina je za vrijeme koncerta naslikala Gospu koja plače. Na kraju koncerta je župnik Marijan Štingl pozvao sve prisutne da kleknu i pomole se u znak poniznosti i zahvalnosti Bogu.

Tražila se pjesma više pa je uslijedio bis i dugi pljesak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *