Nekategorizirano

Drugi dan Mladifesta kulminirao scenskim prikazom Isusove muke i uskrsnuća

Na drugom danu četvrtog hrvatskog Mladifesta u subotu 18.lipnja program je započeo razmatranjem kojeg je vodio velečasni Janko Lulić.

Predstavljena je zajednica Marijina legija koja se u Sisačkoj biskupiji u zadnjih petnaestak godina proširila gotovo u svaku župu. Mladi Marijine legije su izveli predstavu pod nazivom Everything.

Predstava Everything

Potom je svjedočio Werner Ilić hrvatski branitelj i umirovljeni časnik Hrvatske vojske. Werner je zajedno s prijateljem Martinom Cruicshankom preveslao atlanski ocean u dužini od 5.500 kilometara.

Werner Ilić
Brojni sudionici se ispovijedili prije sv.mise

Govorio je potom autor knjige Ti si svjedok Zlatko Krznarić. Vozač je po struci i još se uvijek bavi prijevozom trupaca. Njegovo iskreno svjedočanstvo je dirnulo prisutna srca.

Zlatko Krznarić

Katehezu je držao don Ivan Terze svećenik salezijanac koji kroz oratorij ima bogato iskustvo rada s mladima.

don Ivan Terze
Zrinka Vasilj

Svjedočanstvo je imala i novinarka televizije Maria Vision Zrinka Vasilj. Podsjetila je na važne stvari koje Gospa ističe u porukama koje daje preko međugorskih vidjelaca. Molitvu krunice predmolila je časna sestra Danijela Anić.

Misno slavlje služio je Mons.Vjekoslav Huzjak biskup bjelovarsko-križevački. U svojoj je propovijedi govoreći o svetopisamskom tekstu, u kojem Isus poziva da se ne zgrće varavo zemaljsko bogatstvo, rekao u čemu je prava sreća:

„Sreća nije u tome što ja imam nego što ja jesam. Tu je prilika našega života. Sreća je u tome što mi nosimo u sebi. To što nosimo u sebi možemo dati drugima.“

Razmatranje tijekom čašćenja križa držao je velečasni Ivan Grbešić. Večer je završila glazbeno-scenskim prikazom Isusove muke i uskrsnuća pod nazivom „Da nisi i ti učenik toga čovjeka?“ kojeg su pripremili članovi Marijine legije pod vodstvom predsjednika komicija Gospa Snježna Vlade Sučeca.

Na kraju večeri je domaći župnik velečasni Marijan Štingl zahvalio zajednici na izvedbi ovog, kako je rekao, duhovnog spektakla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *