Nekategorizirano

Treći dan Mladifesta završen upečatljivim koncertom Stijepe Gleđa Markosa

Finalni dan četvrtog hrvatskog Mladifesta koji je održan u Voloderu od 17.-19.lipnja počeo je predstavljanjem mladih glazbenika domaće župe. Kristijan Jalšić, Marko Javorski i Ivona Bunčić su članovi grupe Afterlife koja je pobijedila prošle 2021. u Zadru na festivalu duhovne glazbe „Svjetlost dolazi“.

Afterlife

Članovi Afterlifea su odsvirali nekoliko prigodnih pjesama te zagrijali srca prisutnih.

Svjedočili su potom Antonio Blažević i Krunoslav Crkvenac članovi Družbe sinova Bezgrešne. Četrdesetogodišnji Antonio i četrdesetosmogodišnji Krunoslav su pred polaganjem vječnih zavjeta u toj redovničkoj zajednici koja jednu kuću ima u Kutini. Posvjedočili su o tome kako je Bog promijenio put njihova života.

Stijepo Gleđ Markos

Iz Dubrovnika je došao glumac u brojnim mjuziklima, talentirani tenor Stijepo Gleđ Markos, koji je u susretu s Gospodinom promijenio put svog života i umjesto karijere u svjetskim gradovima, odabrao put služenja Gospodinu kroz svoj talent, kroz glazbu.

Katehezu trećeg dana Mladifesta je imao pater Stjepan Ivan Horvat misionar Krvi Kristove. Molitvu krunice s razmatranjima je uoči misnog slavlja predmolio trajni đakon Vjekoslav Uvalić. Misno slavlje je predvodio velečasni Branko Koretić iz Ivanić Grada.

Mnoštvo vjernika na misnom slavlju trećeg dana Mladifesta

Domaći župnik velečasni Marijan Štingl je pripremio razmatranja za klanjanje koje je održano nakon misnog slavlja kojeg je pjesmom pratio Stijepo Gleđ Markos koji je potom održao i koncert duhovne glazbe.

Misno slavlje predvodio vlč.Branko Koretić

Četvrti hrvatski Mladifest zaključen polusatnom glazbeno-plesnom animacijom zbora Marijine legije i banda Kraljica od Sabe. Predsjednik Komicija Gospa Snježna Petrinja b.Vlado Sučec je na kraju održao riječ zahvale, te najavio organizaciju petog hrvatskog Mladifesta iduće godine.

Stijepo Gleđ Markos održao koncert duhovne glazbe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *